Szűrővizsgálatok: Ide menj el ősszel egészséged megőrzése miatt

Főoldal > Őszi egészségmegőrzés: Kötelező szűrővizsgálatok

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Őszi egészségmegőrzés: Kötelező szűrővizsgálatok


2020/09/21
SzSz

Hová érdemes elmenned ősszel egészséged megőrzése szempontjából? Iktass be egy alapos szűrővizsgálatot, amely segít feltárni minden problémát szerveztedben!

Szűrővizsgálatok: Ide menj el ősszel egészséged megőrzése miatt

Vérkép/Laborvizsgálat

Évente legalább egy alkalommal érdemes elmennünk egy alapos vérkép vagyis laborvizsgálatra, amely során a legfontosabb szempontoknak megfelelően átnézik, hogy egészségesek vagyunk-e. A vérvizsgálat alapján megállapítható, hogy van-e gyulladás a szervezetünkben, esetleg van-e pajzsmirigy problémánk, sok-e a vörös vagy a fehérvérsejtünk, elegendő-e a vas és egyéb ásványi anyagok a szervezetünkben. Ahhoz, hogy egészségünket megőrizzük szinte elengedhetetlen az éves vérkép elvégeztetése, hiszen számos egészségügyi problémát megelőzhetünk ezzel a rutin ellenőrzéssel. 

 Általános orvosi szűrővizsgálat 

Az általános orvosi szűrővizsgálat során a legtöbb esetben vérnyomást néznek, megnézik a légzésünket, a nyirokcsomóinkat és a szívhangunkat. Ezek olyan alap vizsgálatok, amelyek ugyan nem tűnnek túl nagy vonumelű dolognak, mégis jobb, ha minden évben átesünk rajtuk. Ezek a szűrővizsgálatok sok bajtól megmenthetnek minket, ha minden évben ellenőriztetjük magunkat. Könnyebben kiszűrhetők akár szívbetegségek, légzési betegségek vagy vérnyomás problémák egyaránt. Tehát, ne felejts el ellátogatni háziorvosodhoz! 

 

Fogászat

A fogorvostól sokan félnek, azonban egyáltalán nincs mitől tartani. A fogaink állapota elengedhetetlen egészünk szempontjából, hiszen fogaink segítenek az ételek megrágásában, ezáltal könnyebb emésztésében. Ha fogaink nem egészségesek, nem csak rágási funkciójukat vesztik el, de esztétikailag sem mutat szépen egy hiányos fogazat. Éppen emiatt nagyon fontos, hogy fogászati szűrővizsgálatra legalább félévente látogassunk el fogorvosunkhoz, hogy biztosan megőrizhessünk fogaink egészségét akár életünk végéig. Ekkor a legtöbb fogászati probléma alapjául szolgáló fogkő eltávolítást is elvégeztethetjük, amely után fogaink tiszták és ragyogóak lesznek. 

 

Szemészet

Szemünk egészsége is rendkívül fontos. Manapság már egyre többen hordanak szemüveget, ha nem is állandóan, de például olvasáshoz vagy épp vezetéshez ajánlott egyeseknél. Ha nem szeretnénk, hogy romlana látásunk, és szeretnénk elkerülni bármiféle szembetegséget, akkor az évenkénti szemészeti ellenőrzés is segítségünkre lehet. Ekkor ellenőrzik látásunk erősségét, és a szemgolyót magát, amelyen megnézik van-e bármi elváltozás. 
Betegség megelőzése Egészségmegőrzés Egészségügyi tippek, tanácsokLegfrissebb cikkek


4 stratégia orvosok számára az online jelenlét megkezdéséhez
Sok orvos csodálkozik azon, hogy miért olyan kulcsfontosságú a digitális marketing a munkájukban. Ha hatékony digitális marketingstratégiát használsz egészségügyi vállalkozásod számára, a leendő betegek könnyeben megtalálnak és nagyobb eséllyel választják a te rendelődet a környékeden működő versenytársakkal szemben, Minden új beteg, aki hozzád jelentkezik be, növeli nyereségedet és praxisod sikerét.
6 tipp az egészséges fogak és íny érdekében
A száj egészségének védelmének legjobb módja a helyes szokások rutinná alakítása, például a napi kétszeri fogmosás és hathavonta a fogorvos felkeresése.  A legegészségesebb mosolyú betegek azok, akik megértik a megelőző fogászat értékét. Soha nem késő elkezdeni kézbe venni szájüregi egészséget, ezért ajánljuk 5 legjobb tippünket az egészséges fogak és íny megőrzéséhez.
Valóban szükségünk van multivitaminokra? A meglepő igazság
A vitaminok szervezetünk számára elengedhetetlenek. Ebből a cikkből megtudhatja, mikor és milyen vitaminokat szedjen, illetve felfedjük a legnagyobb tévhiteket a multivitaminokkal kapcspolatban.
Az egészséged nem várhat!

Az egészség mindennél többet ér! Szakmai cikkekkel, hírekkel és újdonságokkal segítünk hosszú időn át megőrizni, vagy végre újra visszaszerezni kicsattanó egészségedet! 

Egészségmegőrzés, diagnosztika, megoldások

Különféle tüneteket tapasztalsz, és szeretnéd tudni, hogy pontosan mire utalnak? Szeretnél több energiát belefektetni egészséged megőrzésébe? Úgy érzed, itt az idő, hogy változtass, és az egészséges életmód útjára lépj? Szeretnéd megfelelően kezelni a betegséged? A legjobb helyen jársz, cikkeinkkel éppen ezekben segítünk!

Fogyás, diéta, életmódváltás, egy új élet

Tudj meg minden az egészséged megőrzéséről, maradj fitt és energikus! Cikkeink között ehhez mindent megtalálsz! Légy naprakész, ismerkedj meg a legújabb trendekkel, a különböző diétákkal, ismerj meg színes, izgalmas, egészséges recepteket!

Ha orvos kell...

Legyen szó allergiáról, fájdalomról, stresszről vagy valamilyen betegségról, weboldalunkon bővebben tájékozódhatsz, hogy segítsünk megőrizni egészségedet napról-napra! Weboldalunkat azért hoztuk létre, hogy a lehető leggyorsabb és legjobb megoldást kínáljuk számodra! Egészség kalauz, hogy ha orvos kell….

Kitekintő

Gyermekeknek, felnőtteknek és időseknek is segítünk! Izgalmas szakmai cikkeink és gyakorlati tanácsaink között biztosan megtalálod a kérdésedre a választ, a problémádra a megoldást. Ne hagyd elveszni az egészséged!