Hogyan néznek ki a fogimplantátumok? És hogyan ültetik be az implantátumokat?

Főoldal > Minden a fogimplantátumokról: kezelések és az implantátumok típusai

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Minden a fogimplantátumokról: kezelések és az implantátumok típusai


1970/01/01
ZH

A fogászati implantátumok természetesebb fogpótlást biztosítanak, mint a műfogsor, és egyre népszerűbb fogászati eljárás. A fogak pótlása egészségügyi szempontból rendkívül fontos, ezért cikkünkben összegyűjtöttünk pár hasznos információt a fogimplantátumokról.

fogbeültetés

Hogyan működnek a fogimplantátumok

 

Ha hiányzik egy vagy több fogad, és nem szeretnél hidat, vagy teljes vagy részleges fogsort, megfontolandó, hogy megkérdezd fogorvosod, hogy megfelelő jelölt lennél-e fogbeültetésre. 

A fogászati implantátumok természetesebb fogpótlást biztosítanak, mint a műfogsor, mivel ezek mesterséges fogak, amelyek közvetlenül az állcsonthoz vannak rögzítve. Ahhoz, hogy hasznot húzz a fogászati implantátumokból, jó egészségednek kell lennie (a hiányzó fogaktól eltekintve), valamint teljesen kifejlett és egészséges állcsonttal kell rendelkezned – egészséges fogíny és egészséges állcsont szükséges az implantátumok alátámasztásához.

 

 

Hogyan néznek ki a fogimplantátumok?

 

A fogászati implantátumok jobban hasonlítanak a természetes fogakra, mint a fogsorokra. A fogászati implantátum úgy néz ki, mint egy henger vagy csavar, és a hiányzó fog gyökerének mesterséges pótlására szolgál. Az implantátumok titánból vagy más olyan anyagból készülnek, amely nem okoz káros reakciót, ha az állcsonthoz és az ínyszövethez rögzítik.

 

 

Fogbeültetési eljárás

 

Ha egészséges vagy, és fogorvosod úgy ítéli meg, hogy megfelelő jelölt vagy a teljes fogbeültetésre, a beavatkozást a páciens sajátosságaitól függően vagy a fogorvosi rendelőben, helyi érzéstelenítésben, vagy egy kórházban, általános érzéstelenítésben fogja elvégezni. 
 

 

A fogászati implantátum beültetési folyamata több hónapig tart, és a következő három fázisból áll:

 

Az implantátum behelyezése. Először műtéten esnek át, hogy az implantátumot az állkapcsába helyezzék be, ahol ínyszövet borítja, és három-hat hónapig hagyják beépülni az állcsontba.

A poszt csatolása. A fogorvos egy oszlopot rögzít az implantátumhoz, és hagyja, hogy az ínyszövet felnőjön körülötte. Egyes esetekben az implantátumot és az oszlopot egyidejűleg helyezik be. Akár egyszerre helyezik be őket, akár nem, a kombinált implantátum és oszlop rögzítésként szolgál a pótfoghoz.

Korona rögzítése. A fogorvos testreszabott koronát rögzít az implantátum oszlopára.

 

 

 

Mennyi ideig tart egy fogbeültetési eljárás?

 

Ne feledd, hogy a fogászati implantátum beültetése több órát vesz igénybe, és egynél több eljárásra lehet szükség. Tehát aki fokozottan ki van téve a fertőzés kockázatának, nem biztos, hogy szeretne fogászati implantátumot választani.

 

Ha egészséges, és fogimplantátum-műtéten esel át, feltétlenül kövesd fogorvosod szájhigiéniára vonatkozó utasításait – beleértve a napi kétszeri fogmosást és a fogselyem használatát – az eljárást követően, hogy új fogaid tiszták és egészségesek maradjanak.

 

 

Fogbeültetés vs. fogsor

 

A fogászati implantátumok és a fogsorok előnyei közé tartozik az evés és a beszéd természetesebb képessége, és nincs szükség a fogsor eltávolítására vagy a fogsorjavítás miatti aggódásra. Fontos azonban, hogy rendszeresen látogass el a fogorvoshoz, hogy megbizonyosodj arról, hogy az implantátumok jó állapotban vannak, és kövesd a napi kétszeri fogmosást és a fogselyem következetes szájápolási rutinját.

 

 

Kinek jó a fogászati implantátum?

 

De az implantátum nem mindenki számára jó választás. Terhes nők és krónikus betegségben szenvedők vagy immunszuppresszióban szenvedők (a műtét során megnövekedett fertőzésveszély miatt), gyermekek (mivel az állcsontjaik még fejlődnek) és azok, akik csikorgatják vagy összeszorítják a fogukat (ez a szokás túlzott nyomást gyakorolhat az implantátumokra) nem jó jelöltek fogbeültetésre.
 
Fogorvos, fogászatLegfrissebb cikkek


5+1 dolog, amit nem tudtál eddig a fogimplantátumról
A fogimplantátumok az orvosi technológia egyik legnagyszerűbb áldása azok számára, akik elveszítették fogukat. A modern fogászati implantátumok képesek helyreállítani a fogak funkcionalitását és esztétikáját, lehetővé téve a páciensek számára, hogy újra magabiztosan mosolyoghassanak. Azonban még azok számára is, akik tisztában vannak ezzel a kezelési lehetőséggel, számos érdekesség és kevésbé ismert tény húzódik meg a felszín alatt. Íme 5+1 dolog, amit lehet, hogy még nem tudtál a fogimplantátumokról.
4 stratégia orvosok számára az online jelenlét megkezdéséhez
Sok orvos csodálkozik azon, hogy miért olyan kulcsfontosságú a digitális marketing a munkájukban. Ha hatékony digitális marketingstratégiát használsz egészségügyi vállalkozásod számára, a leendő betegek könnyeben megtalálnak és nagyobb eséllyel választják a te rendelődet a környékeden működő versenytársakkal szemben, Minden új beteg, aki hozzád jelentkezik be, növeli nyereségedet és praxisod sikerét.
6 tipp az egészséges fogak és íny érdekében
A száj egészségének védelmének legjobb módja a helyes szokások rutinná alakítása, például a napi kétszeri fogmosás és hathavonta a fogorvos felkeresése.  A legegészségesebb mosolyú betegek azok, akik megértik a megelőző fogászat értékét. Soha nem késő elkezdeni kézbe venni szájüregi egészséget, ezért ajánljuk 5 legjobb tippünket az egészséges fogak és íny megőrzéséhez.
Az egészséged nem várhat!

Az egészség mindennél többet ér! Szakmai cikkekkel, hírekkel és újdonságokkal segítünk hosszú időn át megőrizni, vagy végre újra visszaszerezni kicsattanó egészségedet! 

Egészségmegőrzés, diagnosztika, megoldások

Különféle tüneteket tapasztalsz, és szeretnéd tudni, hogy pontosan mire utalnak? Szeretnél több energiát belefektetni egészséged megőrzésébe? Úgy érzed, itt az idő, hogy változtass, és az egészséges életmód útjára lépj? Szeretnéd megfelelően kezelni a betegséged? A legjobb helyen jársz, cikkeinkkel éppen ezekben segítünk!

Fogyás, diéta, életmódváltás, egy új élet

Tudj meg minden az egészséged megőrzéséről, maradj fitt és energikus! Cikkeink között ehhez mindent megtalálsz! Légy naprakész, ismerkedj meg a legújabb trendekkel, a különböző diétákkal, ismerj meg színes, izgalmas, egészséges recepteket!

Ha orvos kell...

Legyen szó allergiáról, fájdalomról, stresszről vagy valamilyen betegségról, weboldalunkon bővebben tájékozódhatsz, hogy segítsünk megőrizni egészségedet napról-napra! Weboldalunkat azért hoztuk létre, hogy a lehető leggyorsabb és legjobb megoldást kínáljuk számodra! Egészség kalauz, hogy ha orvos kell….

Kitekintő

Gyermekeknek, felnőtteknek és időseknek is segítünk! Izgalmas szakmai cikkeink és gyakorlati tanácsaink között biztosan megtalálod a kérdésedre a választ, a problémádra a megoldást. Ne hagyd elveszni az egészséged!