tippek egészséges fogakhoz; fogászati tippek; fogorvos tippek

Főoldal > 6 tipp az egészséges fogak és íny érdekében

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

6 tipp az egészséges fogak és íny érdekében


2023/02/28
NA

A száj egészségének védelmének legjobb módja a helyes szokások rutinná alakítása, például a napi kétszeri fogmosás és hathavonta a fogorvos felkeresése.  A legegészségesebb mosolyú betegek azok, akik megértik a megelőző fogászat értékét. Soha nem késő elkezdeni kézbe venni szájüregi egészséget, ezért ajánljuk 5 legjobb tippünket az egészséges fogak és íny megőrzéséhez.

Fogászati problémák

A lepedék sok bajt tud okozni a fogakon

A lepedék egy láthatatlan baktériumréteg, amely a fogakhoz és az ínyhez tapad. Idővel ez a lepedék cukrot és keményítőt eszik, hogy savat termeljen. Ez a sav erodálja a fogzománcot, és megtámadja az ínyét, így szájhigiénés problémákat okozhat. A fogak és íny egészségének legjobb módja a szájhigiénés rutin betartása. A napi kétszeri fogmosás és más jó fogászati szokások segítenek eltávolítani a lepedéket, így elkerülheted a fogszuvasodást és az ínybetegségeket – ezek a betegségek a fogászati seo keresések alapján sajnos az elsők között szerepelnek. Tekintsd meg az alábbi 6 egészséges fogászati tippet tartalmazó listánkat:

 

1.) Kerüld a cukros ételeket és italokat

Előfordult, hogy a fogaid minta homályosak lennének vagy érdesek? Ha igen, akkor előfordulhat, hogy lepedéket hagysz a fogaidon. A lepedék szeret cukrot enni, és üregképző sav előállítására használja fel azt. Különösen cukros ételek fogyasztása után érezhetsz lepedéket a fogaidon.
Fontos, hogy ellenőrizd a címkéket az üzletben, mivel sok olyan étel, amelyet „egészségesnek” gondolunk, nem tesz jót a fogaknak. Például bizonyos joghurtok sok cukrot tartalmazhatnak. Hasonlóképpen, a sportitalok gyakran több cukrot tartalmaznak, mint azt az átlagember gondolná. A cukros ételek és italok korlátozása megkönnyíti a szájüregi problémák elkerülését.2.) Moss fogat naponta kétszer

Az American Dental Association azt javasolja, hogy naponta kétszer mosson fogat fluoridos fogkrémmel. A fluor a természetben is előfordul, és régóta elismert száj-egészségügyi előnyeiről. Ügyelj arra, hogy 2 percig tartson a fogmosás, hogy elegendő időd legyen minden fogadat megtisztítani. Nem ritka, hogy rohanós fogmosások során az emberek hátsó fogaiban üregek keletkeznek.

 

3.) Fogselyem naponta egyszer

A lepedék előszeretettel bújik meg ott, ahova a fogkefe sörtéi nem érnek el. Ezért fontos, hogy naponta egyszer használjon fogselymet, hogy eltávolítsd a fogak között és az íny mentén megbúvó lepedéket. A fogselyem segít megelőzni a fogszuvasodás kialakulását a fogak között, így elkerülheti a kellemetlen meglepetést a következő fogtisztítás és szájvizsgálat során.

 

4.) Használj szájöblítőt naponta egyszer

Javasoljuk, hogy fluoridos szájöblítőt használj a fogzománc erősítésére. A szájöblítő használata segít eltávolítani a fogmosás és fogselyem használat után visszamaradt lepedéket vagy ételszemcséket. 

 

5.) Kerüld a dohányzást és az alkoholt

A dohányzás az egyik leginkább káros szokás a szájüreg egészségére. A dohányzás a fogak elszíneződését, lepedék/fogkőképződést, ínybetegségeket, fogvesztést és szájrákot okozhat. Ráadásul csökkenti a száj gyógyulási képességét sérülés után.
A dohányzáshoz hasonlóan az alkohol is pusztító hatással lehet a száj egészségére. Az alkohol kiszárítja a szájat, csökkenti a nyáltermelést, ami lehetővé teszi a baktériumok és a lepedék virágzását. Sok alkohol cukros és savas, ami fogszuvasodáshoz és végül fogvesztéshez vezet. 

 

6.) Keressük fel a fogorvost 6 havonta

Javasoljuk, hogy 6 havonta végezz fogászati szájvizsgálatot, hogy megóvd a szájüregedet. Egy fogászati fogtisztítás során egyik dentálhigiénikus képes lesz finoman lekaparni a lepedéket és a fogkövet. Kezelés nélkül a fogkő felhalmozódása növeli a fogszuvasodás és az ínybetegségek kockázatát. 
Fogorvos, fogászatLegfrissebb cikkek


5+1 dolog, amit nem tudtál eddig a fogimplantátumról
A fogimplantátumok az orvosi technológia egyik legnagyszerűbb áldása azok számára, akik elveszítették fogukat. A modern fogászati implantátumok képesek helyreállítani a fogak funkcionalitását és esztétikáját, lehetővé téve a páciensek számára, hogy újra magabiztosan mosolyoghassanak. Azonban még azok számára is, akik tisztában vannak ezzel a kezelési lehetőséggel, számos érdekesség és kevésbé ismert tény húzódik meg a felszín alatt. Íme 5+1 dolog, amit lehet, hogy még nem tudtál a fogimplantátumokról.
4 stratégia orvosok számára az online jelenlét megkezdéséhez
Sok orvos csodálkozik azon, hogy miért olyan kulcsfontosságú a digitális marketing a munkájukban. Ha hatékony digitális marketingstratégiát használsz egészségügyi vállalkozásod számára, a leendő betegek könnyeben megtalálnak és nagyobb eséllyel választják a te rendelődet a környékeden működő versenytársakkal szemben, Minden új beteg, aki hozzád jelentkezik be, növeli nyereségedet és praxisod sikerét.
6 tipp az egészséges fogak és íny érdekében
A száj egészségének védelmének legjobb módja a helyes szokások rutinná alakítása, például a napi kétszeri fogmosás és hathavonta a fogorvos felkeresése.  A legegészségesebb mosolyú betegek azok, akik megértik a megelőző fogászat értékét. Soha nem késő elkezdeni kézbe venni szájüregi egészséget, ezért ajánljuk 5 legjobb tippünket az egészséges fogak és íny megőrzéséhez.
Az egészséged nem várhat!

Az egészség mindennél többet ér! Szakmai cikkekkel, hírekkel és újdonságokkal segítünk hosszú időn át megőrizni, vagy végre újra visszaszerezni kicsattanó egészségedet! 

Egészségmegőrzés, diagnosztika, megoldások

Különféle tüneteket tapasztalsz, és szeretnéd tudni, hogy pontosan mire utalnak? Szeretnél több energiát belefektetni egészséged megőrzésébe? Úgy érzed, itt az idő, hogy változtass, és az egészséges életmód útjára lépj? Szeretnéd megfelelően kezelni a betegséged? A legjobb helyen jársz, cikkeinkkel éppen ezekben segítünk!

Fogyás, diéta, életmódváltás, egy új élet

Tudj meg minden az egészséged megőrzéséről, maradj fitt és energikus! Cikkeink között ehhez mindent megtalálsz! Légy naprakész, ismerkedj meg a legújabb trendekkel, a különböző diétákkal, ismerj meg színes, izgalmas, egészséges recepteket!

Ha orvos kell...

Legyen szó allergiáról, fájdalomról, stresszről vagy valamilyen betegségról, weboldalunkon bővebben tájékozódhatsz, hogy segítsünk megőrizni egészségedet napról-napra! Weboldalunkat azért hoztuk létre, hogy a lehető leggyorsabb és legjobb megoldást kínáljuk számodra! Egészség kalauz, hogy ha orvos kell….

Kitekintő

Gyermekeknek, felnőtteknek és időseknek is segítünk! Izgalmas szakmai cikkeink és gyakorlati tanácsaink között biztosan megtalálod a kérdésedre a választ, a problémádra a megoldást. Ne hagyd elveszni az egészséged!